Ne demek?

Wiki Article

Elbette yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve karışma ika ekipleri olacaktır. Onlar yangın kapılarının nasıl açılması gerektiğini bilmektedirler fakat bunu yangın çabucak herhangi bir marifet kayranı sıfır birinin denemesi sıkıntı yaratacaktır.

Bu anlamda yangın merdivenleri gerçek anlamda kişilerin hayatlarını kurtarıcı etkiye bile ehil olup kişilerin gine bu noktada en çok aradığı kriterler arasında da gelmektedir.

120 dakikaya derece alevleri engeller. Aynı zamanda kötü sızdırmama özelliği insanların dumandan zehirlenmemesini esenlar ve katkısızlıklı bir şekilde hadise yerini ayrılma etmelerini kolaylaştırır.

Yangın emniyetliği gerektiren rastgele bir alanda kullanılabilecekleri kadar, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası kabilinden yangın riskinin elan ali olduğu alanlarda da tercih edilir.

Kötü intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Duman sızmasını çelmek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın kapıları olarak da aşina evgin çıkış kapılarının ne malzemeden örgülması gerektiği, kesinlikle konumlandırılacağı, menteşelerinden kapı kollarına ve gövdesine kadar dayanıklılık seviyeleri mecmu muayyen standartlar gözetilerek kuruluşlmalıdır.

Kanatlardan biri mıhlı tutulabilir, ivedi durumda bir pim mekanizması ile çabucak açılması katkısızlanabilir.

Yangın kapısı montajı top meraklı şekilde strüktürlması gereken ve imalatta düzgün şekilde ortaya çıhun üründe yanlış yapılmaması müstelzim bir işlemdir.

Dolgu kullanılarak kapı tıngırluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler aracılığı ile tutturulan kapı kanatları, Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul müstacel durumlarda zorlamasız açılacak şekilde Yangın Bapsı inanma kilidi ile emin hale getirilmektedir. Yangın Kapısı üretimi konusunda kompetan personelimiz tarafından kaleme tuzakınan bu alfabemızda;

Yangın Kapısı yangın ve benzeri müstacel durumlarda insanoğluın hariçya en hızlı halde tahliyesini sağlayan kapılara maruz isimdir.

İlerleyen zamanda ise herkesin mutabık kaldığı özellikler akseptans edilmiştir. Genel olarak yangın merdivenlerinin özellikleri zirdaki şekilde sıralanabilir:

Bu mevzuda salahiyetli yangın firmasından katkı alabileceğiniz kabilinden, yangın eğitimi dair AFAD yetkililerinin de yetişek verdikleri bilinmektedir.

Binalarda kullanılan yangın merdivenleri güçlü hınçe dayanıklı olmalıdır. Merdiven basamaklarında katiyetle kaymayı önleyecek bir malzeme kullanılmalıdır.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, fiyatını etkileyen bir özge faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara onat olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Report this wiki page